söndag 29 december 2013

Alla behövs!


Alla behövs!

För mig handlar politik om att skapa möjligheter för att låta människor växa och utvecklas. Att skapa förutsättningar för ett bättre liv och hälsa. Med det kräver också en politik som underlättar för företagande och innovationer.

Politik måste hänga ihop. Utan idéer som skapar arbetstillfällen och därmed skatteintäkter så är det svårt att ha en trovärdig politik för välfärden. Men samtidigt är det viktigt med bra förslag och förbättringar för välfärden för att få en vilja att bidra till välfärdssystemet.

Vi ser tydligt hur konjunkturen påverkar skatteintäkterna till kommuner och landsting. Ju fler som arbetar och därmed betalar skatt, desto mer pengar till vård, skola och omsorg. Att ha en tydligt jobbpolitik är därför en av de viktigaste åtgärderna för att skapa en bra och hållbar välfärd.

Men samtidigt finns det en annan sida också. Det måste finnas ett tydligt incitament att faktiskt vara med och bidra till den gemensamma välfärden.  Att veta att det finns en skola med hög kvalitet, att vården finns där när man behöver och att omsorgen omfattar alla. Om man tvivlar på detta riskeras även viljan att vara med att bidra.

För att skapa ett gott liv och ett gott samhälle så kan man bara konstatera att alla behövs!

Alla jobb behövs, men även alla människors initiativ behövs.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar