måndag 16 juni 2014

På väg mot region - för ett ännu bättre Östergötland!


 
 
Sedan vi tog över ledningen av Landstinget i Östergötland för snart åtta år sedan har vi systematiskt arbetat med att förbättra hälso- och sjukvården. Vår vision har varit Bra vård och bättre hälsa! Till det har vi kopplat tre ledord. tillgänglighet, kvalitet och delaktighet.

Vi har lyckats vända ett landsting från kaos till framtidstro. Vi ligger idag i topp när det gäller tillgänglighet och kvalitet och delaktigheten för både medarbetare och patienter har förbättrats.

Nu går vi vidare till nästa steg- landstinget ska bli region. Det innebär att vi nu får ansvar för nya frågor som rör tillväxt, attraktivitet, kultur, kompetensförsörjning med mera. Östergötland är ett väldigt bra län, men vi presterar inte fullt ut som vi borde. Östergötland har allt för låg sysselsättning och andelen företagare är lägre än i många andra län.
Det här är nya och viktiga utmaningar som vi nu måste ta hand om i nya Region Östergötland.

Med en stärkt region med fler i arbete så skapar vi möjligheter till ökade skatteintäkter och därmed mer resurser till både hälsa, sjukvård och övrig välfärd i hela Östergötland.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar