torsdag 19 augusti 2010

Robin Hoods vänner???

Man kan ju undra vem som är vem bland de röd-gröna?

Hörde Vänsterpartiets vallåt på radion idag. Konstig låt. Handlar om champagne, lyxfester osv. Titeln är tydligen Robin Hoods vänner... Vänsterpartiet tycker väl att dom är fyndiga. Men har dom egentligen tänkt på att Robin Hood tog från kungen, dvs staten? Han gav ju skatteåterbäring till dem som hade jobbat hårt men inte fått så mycket att leva för. Tycker att det låter som ett jobbskatteavdrag! Men det var nog inte så Vänsterpartiet hade tänkt...

2 kommentarer:

  1. Nope! Jag är övertygad om att de tänkte på att på den tiden var kungatitlarna privatägda (och därmed också den tidens stat), och att dessa titlar i stället för att utses genom val också gick i arv. Numera är alla en del av staten, och alla har inflytande i hur staten är uppbyggd, och hur statliga intäkter används och fördelas. Det kallas för demokrati.

    SvaraRadera
  2. Haha, rolig du är. Robin Hood tog från de rika och gav till de fattiga, i ett historiskt perspektiv där kungen tog ut stora skatter för sin egen och sina vänner rikedoms skull, utan att det fanns någon som helst form av social service. Men sånt försvarar du ståndaktigt i sann liberal anda? :)

    SvaraRadera