måndag 30 augusti 2010

Debatt om handikappfrågorna

Ikväll är det politisk debatt om handikappfrågorna i landstinget. Det är HSO som har bjudit in till en debatt mellan alla partierna. Hjälpmedelsfrågorna har varit aktuella under hela mandatperioden och nu genomför vi en stor översyn av våra politiska riktlinjer för hjälpmedel. Förhoppningsvis kommer vi att landa i att vi ser mer till behovet för den enskilde och inte så mycket till den exakta tekniska prylen.

Idag fick jag även ta emot en protest mot hur avgifterna för reparationer av hjälpmedel ser ut. En av delarna i protesten kommer vi att ta tag i omedelbart för att kolla upp. Det hävdas nämligen att man på vårt Hjälpmedelscentrum gör renoveringar osv. av rullstolar mm utan att man varesig lämnar kostnadsförslag i förväg eller kan specificera vad man gjort i efterhand. Så kan det inte få vara. Självklart har alla rätt att få veta dels vad man räknar med för kostnad och vad som verkligen är gjort. Här krävs en skärpning.

I morgon är det dags för landstingsstyrelse. Känns lite märkligt så här mitt i valrörelsen, men ärenden ska ju beslutas även om vi mest har fokus på valet och allt där omkring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar