torsdag 16 september 2010

Landstingsmajoriteten satsar på bättre vård för akut sjuka

PRESSMEDDELANDE
2010-09-16


Problemen med akutsjukvården i länet har funnits länge, men varit i extra stort fokus under våren och sommaren. Många patienter får vänta allt för länge på att få vård och problemen att bemanna akutmottagningarna, särskilt under sommaren, har varit stora under vissa perioder. Många åtgärder har genomförts men ett helhetsgrepp på hela den akuta vårdkedjan har saknats.

För att komma tillrätta med dessa problem vill majoritetspartierna satsa på förbättringsarbete som kommer att pågå under hela 2011.

- Den akuta vården är viktig för hela sjukvården. Fungerar det inte på akutmottagningen får det effekter på många andra delar av vården, säger Marie Morell (M) ordförande i landstingsstyrelsen.

- Vi har avsatt engångsmedel i budgeten för att kunna använda till projekt för att få tillstånd ett bättre akut omhändertagande för våra patienter, säger Sven Eric Nilsson (C), 1:e vice ordförande i landstingsstyrelsen.

- Problemen ser lite olika ut på våra akutmottagningar i länet, därför måste även lösningarna vara olika. Representanter i verksamheten har redan påbörjat ett arbete för att identifiera områden där förändringar behövs, säger Gun Jareblad (FP) 3:e vice ordförande i landstingsstyrelsen.

De fem partierna (M), (VL), (C), (KD) och (FP) i landstingsmajoriteten räknar med att kunna fatta beslut om projektet för satsningar på en bättre vård för akut sjuka under hösten om man får förnyat förtroende i valet på söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar