tisdag 14 september 2010

Satsningar på angelägna områden!

PRESSMEDDELANDE
Landstingsmajoriteten presenterar nu förslag om att satsa 60 miljoner kronor extra på särskilt angelägna områden, nya cancerläkemedel och behandling av beroendesjukdomar är två exempel. Beslutet väntas fattas av Hälso- och sjukvårdsnämnden den 23 september.

- Vi är glada över att nu kunna presentera satsningar inom områden som vi har sett behöver förstärkningar och extra medel. För 2011 handlar det om 60 miljoner kronor som är ramhöjande, utöver det satsar vi 26 miljoner kronor för särskilt riktade insatser, säger Lasse Pettersson (VL), ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden.

- De här pengarna kommer att komma väl till nytta inom flera angelägna områden. 12,5 miljoner, av de 60 som är ramhöjande, satsas exempelvis på nya läkemedel för cancer- och blodsjukdomar samt för ökad tillgänglighet för patienter med hudsjukdomar. Hjärtsjukvård, neurokirurgi, och beroendesjukdomar är andra prioriterade områden, menar Christian Gustavsson, 1:e vice ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden.

- Vad gäller engångsmedlen för 2011 kommer bland annat barn- och ungas (7-13 år) psykiska ohälsa vara i fokus. Sju miljoner kronor kommer att gå till utveckling av arbetsformer och kompetens samt för att bygga upp bra omhändertagande för lätt/medelsvår problematik i samverkan med kommuner och andra samverkanspartners. Vidare kommer exempelvis 12 miljoner kronor satsas på att öka tillgängligheten till utredning och behandling för barn och vuxna med neuropsykiatriska sjukdomar, avslutar Levi Eckeskog, 3:e vice ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar