torsdag 7 januari 2010

Fortsatt utveckling för hälso- och sjukvården i Östergötland

När vi tog över makten i landstinget 2006 var det mycket som behövde förändras. Vi har lyckats vända utvecklingen på exempelvis Vrinnevisjukhuset. Från att ha känts som ett dödsdömt sjukhus så växer nu stoltheten och glädjen igen. På Vrinnevisjukhuset är akutmottagningen återupprättad och kan på nytt ta emot stora olycksfall. Höft- och knäprotesoperationer utförs igen och en geriatrisk enhet har inrättats.

Vårdvalet i primärvården är en succé, nu måste vi gå vidare inom fler områden för att skapa valfrihet i hela sjukvården.

Att få rätt vård i rätt tid ska vara en självklarhet. Du ska inte behöva vänta i onödan, oavsett om det gäller ett besök på vårdcentralen eller en planerad operation. Vårdgarantin har varit bra, men nu måste vi gå vidare och mäta och effektivisera hela vårdkedjan och inte bara delar av den

Jag vill vara med och fortsätta att leda den spännande utveckling som nu sker på bland annat Vrinnevisjukhuset och inom hälso- och sjukvården i hela landstinget. Det kommer att skapa en hälso- och sjukvård med hög tillgänglighet, bra kvalitet och stor delaktighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar