onsdag 23 december 2009

God Jul!

Jag vill bara önska alla en riktigt god jul. Alla förutsättningar finns ju för en riktig julstämning i alla fall. Så här mycket snö en jul vet jag inte riktigt när det var. Passade på att vara ute med barnen och åka pulka idag och ser fram mot att skidbacken ska öppna snart.

Det här med jul är ju speciellt, särskilt när man har barn eller kanske snarare är barn. Frågan är ju bara hur man ska göra med tomten. Tror dom på det eller inte? Åtta-åringen har nog redan fattat hur det ligger till, men fyra-åringen undrar hur julklapparna egentligen kommer på plats under granen. Och det här med julstrumpan är ju också lite mystiskt. Men den får inte hänga vid sängen, för tänk om tomten ska vara så nära, det är inte bra. Bäst om strumpan hänger på dörrhandtaget istället.

Som tur är så är fyra-åringen rädd för tomten så han får lämna alla julklapparna på trappan och sedan hämtar vi själva in säcken och delar ut dom. Känns tryggast så (och helt klart ett upplägg som man som förälder gillar, ingn jobbig utklädning och inga inköp av kvällstidningar mitt under julfirandet. Perfekt.)

Men samtidigt kan man ju inte låta bli att tänka på alla dom som inte får fira ju hemma eller på det sätt som man hade tänkt sig. Har framför allt under hösten träffat många familjer som nog inte kommer att ha en vanlig jul. Familjer som mist sina sina barn eller som får tillbringa julen på sjukhuset. Det är då man inser att man ska njuta av det man har här och nu.

Hur ni än firar er ju så hoppas jag att ni får en lugn och skön jul och kan njuta av julstämningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar