fredag 18 december 2009

Östergötland klarar kö-miljarden!

Ett stort grattis till alla östgötar och ett stort tack till alla medarbetare inom hälso- och sjukvården för att Östergötland nu har klarat målen som regeringen satt upp för kö-miljarden. Den 30 november var det 9% av patienterna som väntat med är 90 dagar till besök och 8% som väntat med än 90 dagar till behandling inom de områden som mäts och som redovisas i ett pressmeddelande från Landstinget i Östergötland i dag.

Självklart ska man inte vara helt nöjd förrän alla får vård inom 90 dagar men jag skulle vilja säga att det här är historiska siffror. Lanstinget i Östergötland har under många år haft svårt att få ner väntetiderna. Olika insatser har gjorts men i samband med kö-miljarden så har ett samlat grepp tagits och det har givit resultat. Nu gäller det bara att jobba vidare!

Vi moderater vill fortsätta att sätta fokus på tillgängligheten i vården, det är en central fråga för att medborgarna ska känna förtroende för hälso- och sjukvården. Det är också en viktig fråga för att kunna hålla en hög kvalitet i vården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar